Oktober 2020
Hvad gør man, når man drømmer om at skabe sig selv et godt navn indenfor kokkebranchen? En af måderne er at tilmelde sig TV3 programmet Hells Kitchen.
Malte Bjerring, 26 år gammel kokkeelev hos Restaurant Fynboen og Restaurant Ribelli i Odense, sendte en ansøgning til Hells Kitchen, som søgte deltagere til den danske udgave af programmet.
- Det er over halvandet år siden, jeg sendte ansøgningen. Et halvt år senere var jeg blevet castet ad flere omgange og indlogerede mig i Hells Kitchen-huset sammen med 13 andre indenfor kokkebranchen, siger Malte Bjerring.
Det er over et år siden, at programmet blev optaget. Her dyster 14 håbefulde kokke om at vinde den ultimative præmie. Undervejs i programmet skal deltagere forlade køkkenet, så der til sidst kan kåres en vinder, der sikrer sig et læringsforløb med Jakob Mielcke, der blandt andet er kendt fra programmet MasterChef.
- Det var en kæmpe oplevelse at være medvirkende i Hells Kitchen. Da vi gik ind i huset, måtte vi aflevere smartphone og ur, så vi ikke kunne følge med i noget udenfor huset. Vi levede i en boble. De første par dage var jeg meget opmærksom på tv-kameraerne, men de blev hurtigt hverdag, og så glemmer man alt om, at man er med i et tv-program, siger Malte Bjerring.
For Malte var det en kæmpe udfordring at være blandt de 14 udvalgte deltagere i programmet.
- Jeg holdt mig de første dage lidt tilbage. Men efterhånden fandt jeg min rolle i programmet og indså, at jeg havde en masse at byde ind med. Selvom der var kokke, der havde været i branchen ligeså mange år, som jeg har levet, så fik jeg mere og mere tiltro til egne evner, hvilket også var en af grundene til, at jeg gerne ville deltage i Hells Kitchen, siger Malte.
En anden grund til at deltage var muligheden for at møde Yves Le Lay, der er køkkenchef og indehaver af restauranten À Terre i København.
- Jeg ser meget op til Yves. Han er fantastisk dygtig, og jeg så det som en rigtig god mulighed at deltage i programmet og lære af ham og Jakob Mielcke. Det var en enestående chance, siger Malte.
Men det var hårdt arbejde. Malte og de andre deltagere kommer ikke sovende til tingene i programmet. De kunne blive vækket klokken 6 om morgenen og stå klar til at lave en ret her og nu.
- Alt skulle laves på minuttet. Vi blev presset hver eneste dag. Det var hårdt, men også meget lærerigt. Så når jeg i dag står i Restaurant Fynboen og føler, vi har travlt, så er det absolut intet i forhold til det, vi var udsat for i Hells Kitchen. Så nu er det jo nærmest en leg at være på arbejde, griner Malte.
Malte har mærket kendiseffekten af at deltage i et tv-program i den bedste sendetid.
- Det er helt vildt, som jeg har fået opmærksomhed. Folk genkender mig på gaden. Der er flere, der har bedt mig om at stille op til en selfie med dem, og så har jeg fået lidt opmærksomhed fra de modne kvinder, siger Malte og smiler.
- Jeg har en kæreste. Og hende er jeg glad for. Men det er da lidt sjovt at mærke interesse fra de modne kvinder. Og det er virkelig de modne kvinder. Ikke så meget dem på min egen alder, siger Malte.
Men forleden var Malte i byen med gutterne, da en unge pige dukkede op ved deres bord.
- Da hun kom, sagde jeg til gutterne "fedt, endelig en på min egen alder, der er nysgerrig". Men næ nej, jeg blev klogere. For hun sagde bare, "hey, min mor syntes du er så cool og laver de fedeste ting i programmet". Så det var bare endnu lidt ros fra en af de modne kvinder, smiler Malte.
Maltes drøm er at blive kendt som en dygtig kok. Han drømmer om at åbne egen restaurant, og han håber, at folk, der ser Hells Kitchen, får øjnene op for hans evner indenfor madkunsten.
- Lige nu er jeg nok blevet mest kendt som Malte fra Sønderjylland, der kunne klare en ølbon fyldt med brun sovs på 0,5 sekunder hos Restaurant Guldgrillen. Det er da meget sjovt, at det er det, folk lige nu husker mig for i programmet. Men om nogle år skal det gerne være som Malte, der tryller lækre retter frem for gæsterne i sin egen restaurant, siger Malte Bjerring.
Du kan følge Malte Bjerring på Instagram-siden malte_bjerring
Læs artiklen her