Malte Bjerring og Malte Hammershøj vil genskabe magien i de lokaler over Froggy’s, hvor restauranten The Balcony havde hjemme. Derfor inviterer de til pop-up-middag, hvor gæsterne skal være forberedt på at deltage i et gastronomisk eksperiment.

Restauranten The Balcony nåede kun at eksistere i fire år fra 2016 til 2020. Alligevel nåede stedet at blive anerkendt for niveauet og ambitionen om at sikre den første fynske Michelin-stjerne.

Kokken Malte Bjerring spiste flere gange på The Balcony og var dybt imponeret over niveauet. Det fik ham til at lege med tanken om at vække det, han kalder en ’sovende kæmpe’.

- Lokalerne er for vilde. Prøv at se den udsigt ud over Kongensgade og Vestergade. Prøv at se indretningen. Det var vi nødt til at prøve at gøre noget med, så nu forsøger vi at genskabe noget af det mytiske omkring The Balcony, siger Malte Bjerring, der de seneste halvandet år har drevet cateringfirmaet ByBjerring.

Balkonen er navnet på lokalerne oven over Froggy’s. Og da de to Malter ikke må benytte navnet The Balcony, valgte de at kalde deres koncept for ”ByBjerring x Balkonen”.

Deres plan er at servere 11 retter, hvor Malte Bjerring giver den fuld gas i køkkenet. Han elsker at eksperimentere og garanterer, at gæsterne får en aften, de sent glemmer.

- Det bliver high-end-gourmet præcis, som det var på The Balcony. Jeg håber, vi kan genskabe følelsen, jeg havde som gæst. Og forhåbentlig lokke nogen af dem til, der ligesom jeg synes, at det var et vildt sted, siger Malte Bjerring.

Klovn og tryllekunstner

Der er plads til 80 gæster til arrangementet fredag 6. juni, og hvis det bliver en succes, er planen at gøre det en gang i kvartalet.

- Det bliver lidt som at stille cirkusteltet op og pakke det ned igen. At jeg lige kalder det et cirkus, er ikke tilfældigt. Det er mig, der er klovnen, siger Malte Bjerring og ler.

- Man kan også kalde dig for tryllekunstner. Det, synes jeg, er meget dækkende for, hvad du kan i et køkken, roser Malte Hammershøj.

Datoen for det første arrangement handler både om at sparke sommeren i gang, men også om at have næsten frit valg på den gastronomiske hylde med fynske råvarer.

- Jeg går meget op i bæredygtighed og at bruge lokale råvarer. Man kommer til at kunne se flere af retterne på de sociale medier de kommende uger, men min opfordring vil være, at man lader sig overraske. At man er åben for aha-oplevelser, siger Malte Bjerring, som tidligere har overrasket med at lave is af blåmuslinger.

Kreativiteten skal blomstre

De to venner lærte hinanden at kende, da de var ansat på henholdsvis Restaurant Fynboen og Restaurant Ribelli, der havde samme ejere.

Siden årsskiftet har de samarbejdet i Malte Bjerrings cateringfirma ByBjerring, hvor rollefordelingen er simpel.

- Malte er den kreative med en skør popcorn-hjerne, mens jeg er den med overblikket, som i mit arbejde har haft styr på tjener-, service- og vindelen, siger Malte Hammershøj.

Det er ham, der skal træde på bremsen, når Malte Bjerring kommer med en idé, som enten er for dyr eller helt urealistisk at føre ud i livet.

- Min fornemste opgave er skabe et fundament, hvor Maltes kreativitet kan blomstre, siger Malte Hammershøj.

De har det åbenlyst sjovt sammen og brænder begge for det, de laver. Derfor handler ”ByBjerring x Balkonen” også om, at de skal finde ud af, hvilke veje de skal gå sammen. Hvilke drømme de skal forfølge.

- Det bliver et spændende eksperiment, som er vores første store luftballon. Nu sender vi den i vejret, så må vi se, om den kan holde sig i luften, og hvor den ender, siger Malte Hammershøj.

Læs artiklen her.