Malte vil være den grønneste og mest bæredygtige måde at opleve high-end dining i private omgivelser

Kender du det, at du virkelig gerne vil have noget lækkert mad, men du gider ikke selv lave det? Nu kan odenseanske Malte Bjerring give dig netop det, hjemme hos dig selv.

Det er en af de sidste varme dage i år, og jeg er tonset ned til Analog Kaffebar på min cykel for at mødes med kokken Malte Bjerring. Du kender ham måske fra TV-programmet ’Hell’s Kitchen’, men der er også en god sandsynlighed for, at du har mødt ham andre steder. Han var eksempelvis med til at starte Værdsat-konceptet op, har lavet flere ting med Benjamin Mosskov, der i dag driver Værdsat-restauranterne og lige nu hjælper han til nede på Café Deilig ved H.C. Andersens hus og har tidligere vundet Schiøtz Prisen i 2018 hos Restaurant Fynboen.

Men vi skal mødes for at tale om noget andet end hans CV. Vi skal tale om noget nyt.

Han har nemlig startet sin egen ’private dining’-virksomhed, ByBjerring. Her kommer han til at tilbyde mad i gourmetklassen, lavet hjemme hos dig selv. Så hvis du mangler en helt unik aften til din madklub, eller vil du bare gerne treate din familie, så kan du booke Malte til at komme og lave mad i dit hjem, hvorfra han så kokkererer og serverer 10-, 13- og 17 retter pr. person til en rimelig skarp pris, produktet taget in mente.

Men det bliver ikke bare helt normalt mad, som hvis man var taget på restaurant eller havde bestilt take-away. Malte har en helt klar vision om at gøre sin forretning og indholdet heraf så bæredygtigt som muligt. Så bæredygtigt, at han faktisk sætter flere hæmsko for sig selv i forhold til, hvor nemt han ellers ville kunne gøre det. Men den lette vej er her slet ikke den rigtige vej.

- Idéen er, at jeg skal lave så bæredygtige retter som muligt. Det skal jeg blandt andet gøre ved at sørge for, at alle råvarer så vidt muligt produceres lokalt, at de er produceret under ordentlige forhold, at det er regenerativt og ikke-sprøjtet samt at jeg undgår så meget madspild som muligt. Selvfølgelig kan jeg ikke servere en fisk, der har fået for meget, men så har jeg lavet en aftale med en virksomhed, om at det spild jeg skulle kreere efter en aften sendes til dem og laves om til biogas, fortæller Malte Bjerring til otwn.

Det er altså ikke bare mad med tanke, det er mad med omtanke. Malte har brugt meget tid på at researche og teste sit koncept og udvikle de retter, han kommer til at tilbyde, for at det hele kommer til at gå op i en højere enhed.

otwn

Ser artikler her